Webdesign Company Logo
Főoldal Weboldal készítés Rólunk Kapcsolat
Webdesign Company

Az 5 legfontosabb dolog a weboldalakkal kapcsolatban

Alábbi cikkünk során arról szeretnénk írni nektek, hogy miért kiemelkedő fontosságú egy weboldal minősége a vállalkozás számára.

Az első benyomás ereje

Az esetek túlnyomó részében a leendő vásárló az interneten tájékozódik a megvásárolni kívánt termékről. Ha egy weboldal nem szolgál elegendő információval, vagy nem elég meggyőző a megjelenése akkor minden bizonnyal veszítettünk egy potenciális vásárlót. Azok akik egyáltalán nem rendelkeznek weboldallal, szinte biztos, hogy behozhatatlan hátrányuk van a weblappal rendelkező konkurensekkel szemben. Az 5 legfontosabb dolog a weboldalakkal kapcsolatban

Felhasználóbarát felépítés, és reszponzív design

Fontos, hogy honlapunk ne csak a saját véleményünk szerint legyen megfelelő, ugyanis legfőképpen a leendő ügyfeleink, potenciális vásárlóink számára készítjük. Felhasználói szemmel gondoljuk át, hogy az adott weboldalon milyen elvárásaink lennének. Valószínűleg nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom a legtöbb érdeklődő számára az átláthatóság, gyorsaság, és az összehangolt működés a legfontosabb. Érdemes szem előtt tartanunk, hogy okostelefonokról és táblagépekről is futtatnak le kereséseket, így mindenképpen jó választás, ha ezeken az eszközökön is kifogasolhatatlanul működik a weblapunk.

Keresőoptimalizálás (SEO)

Weboldal készítésnél kiemelkedő szerepet játszik az eddig leírtakon kívül a megfelelően elvégzett keresőoptimalizálás. Nagyon fontos a szakértelem ebben a tekintetben is, ugyanis a honlap akkor lesz igazán hatékony, ha a weboldal a keresőmotorokat használó potenciális ügyfelek érdeklődési körének és keresési előzményeinek megfelelően jelenik meg. Lehet egy oldal például esztétikai szempontból tökéletes, viszont mégsem lesz meg a kívánt hatás, ha a keresők (pl.: a Google) számára „láthatatlan”. Az 5 legfontosabb dolog a weboldalakkal kapcsolatban

Arculat

Az alábbi pontban Cégünk nevében beszélek arról, hogy megosszam személyes tapasztalatainkat a szóban forgó témáról. Mikor weblapot készítünk, minden esetben szem előtt tartjuk a megbízónk érdekeit, ezért az esetleges észrevételeinket az ő sikere érdekében segítő szándékkal közölni szoktuk. Sokszor találkoztunk olyan esettel, hogy az ügyfél elképzelése nem egészében, vagy egyáltalán nem szolgálná vállalkozása pozitív megítélését. Rendkívül fontos, hogy a weboldal megjelenése megfelelően reprezentálja a végzett tevékenységet, ugyanis egy témához nem illő stílus sokszor kellemetlen élményt nyújt a látogatónak, akik ezt a negatív érzést vetíthetik le akár a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban.