Webdesign Company Logo
Főoldal Weboldal készítés Rólunk Kapcsolat
Webdesign Company

5 UX tipp a következő webdesign frissítésedez

Akkor tudod, hogy sikeres a weboldalad UX designja mikor eszedbe sem jut, hogy van egyáltalán felhasználói élmény. A jó UX designt jellemzi, amikor a honlap vagy felhasználói felület megjelenése olyan letisztult és magától értetődő, hogy látogatók egyszerűen, gondolkodás nélkül megtalálják az általuk keresett információt. Napjainkban a UX az első és legfontosabb része egy design frissítésnek. Hiszen a tartalmad minősége, a vizuális design szépsége és a céged hírneve csak keveset számít mikor a weboldalad döcögős működik és nehezen használható.

Tölts időt a felhasználóid megértésével

Egy weboldal esztétikai megjelenése nagyon fontos, de próbáld meg elkerülni, hogy a design döntéseid csak a saját ízlésednek megfelelően alakítod. Hiszen a céged weboldala nem neked, hanem a potenciális ügyfeleidnek szól.

Határold be a célt

Vajon mit gondolhat egy potenciális ügyfél mikor meglátogatja a weboldalam? Vajon mi terelheti el a vásárlástól? A weboldalad célcsoportjának feltérképezése kiemelkedően fontos szerepet játszik a megfelelő UX kialakításában, míg egy idősebb ember például egyszerűbbnek találhatja a hagyományosabb dolgokat, addig egy fiatalabb meggyőzőbbnek találja majd az innovatív megoldásokat. 5 UX tipp a következő webdesign frissítésedez

Ne gondold túl az alapvető funkcionalitást

Egy új weblap design elkészítése remek lehetőség, akár egy teljesen új megjelenést és érzetet adhatsz a weboldaladnak amik nagy hatással lehetnek a konverziódra. De nem szabad egyből a mély vízbe ugrani, kezdj inkább először a funkcionalitással felülvizsgálatával. Egy látogatói statisztika és analízis például sokat segíthet a népszerű tartalmak és funkciók megismerésében és előresorolásában.

Foglalkozz a főoldallal

A főoldal az első és talán a legfontosabb lehetőséged, hogy a weboldalad felkeltse egy potenciális új ügyfél figyelmét. A főoldalon próbálj meg minden szöveges tartalmat a lehető legegyszerűbben megfogalmazni és a legfontosabb információkat a honlap tetején megjeleníteni.

Fektess időt a reszponzív design kialakításába

Bármilyen weboldal ami ma vagy holnap készül kötelezően reszponzív kell legyen, hiszen az emberek legnagyobb része már nem csak asztali számítógépet (sőt, azt egyre kevésbé) hanem a legtöbben mobiltelefont és rengetegen táblagépeket is használnak a weblapok böngészéséhez, így egyértelműen elengedhetetlen, hogy számukra is optimális felhasználói élményt biztosítsunk a weboldal megfelelő átalakításával.